Smaczna kolekcja Flavours i wywiad z Kingą Paruzel

przez środa, Kwiecień 5, 2017

O pasji do gotowania, smakach i najnowszej kolekcji Flavours rozmawiamy z Kingą Paruzel –  finalistką 1 edycji Masterchefa, blogerką kulinarną, ambasadorką kolekcji Flavours!

  • Zacznijmy od sprawy z naszej perspektywy najważniejszej – czy kolor odgrywa istotną rolę w procesie tworzenia kuchennych dzieł?Zdecydowanie! Nie wyobrażam sobie życia bez koloru, a co dopiero kuchni pozbawionej barw! To właśnie w tym miejscu widać, jak istotny jest kolor.
    Co ciekawe i warte podkreślenia, najzdrowsze produkty mają najpiękniejsze kolory! Pomyśl o mnogości barw owoców i warzyw, a za tym stoi mnóstwo wartości. Kolor ma siłę!

  • Dekoracja dań czyni z nich czasem prawdziwe arcydzieła. Skąd czerpiesz pomysły na wzbogacenie jedzenia odpowiednią formą podania?Od zawsze inspirowała mnie natura – to ona wytycza cały nasz biologiczny zegar. Latem dania wykańczam soczyście czerwonymi truskawkami, jesienią królują takie kolory, jak pomarańcz, fiolety i brązy. Wkradają się one do mojej kuchni tworząc rozgrzewające zupy czy zapiekanki. Zimowe błękity i biele sprawiają, że intensywniej smakujemy świąteczną magię i kuchnię pełną cynamonu. Wiosna to prawdziwa eksplozja zieleni i żółci – jak widzisz, wszystko u mnie buduje kolor 🙂– Czy prawdą jest, że je się oczami? Jest tak w Twoim przypadku – potwierdzasz?

    Oczywiście, że tak. Wybierając zdjęcia, które pojawią się na moim blogu zawsze staram się, aby były to te najapetyczniejsze, zachęcające widza czy czytelnika do odtworzenia mojej kuchennej wariacji w domu.
    Za sprawą pięknego wyglądu jesteśmy w stanie rozbudzić ciekawość i taką pozytywną zazdrość. Jeżeli zobaczymy u kogoś coś ładnego, apetycznego – od razu chcemy mieć to samo. Wszytko zawsze zaczyna się od spojrzenia!

    – Czy kolory często są dla Ciebie inspiracją podczas wspinania się na wyżyny swoich kulinarnych możliwości?

    Bardzo często! Zawsze kiedy przygotowuję danie, wybieram sobie kolor przewodni, na którym opieram całą kompozycję.

    – Teraz Twoja chwila prawdy! Gotowanie czy jedzenie – przyznaj się, co sprawia Tobie większą przyjemność?

    Jedno bez drugiego nie ma sensu. Obie czynności kocham równie mocno!

    – Jaki kolor najapetyczniej prezentuje się na Twoich paznokciach?  

    Wszystko zależy od pory roku. Lepiej czuję się w intensywnych barwach.

    – Który z 9 smacznych kolorów Flavours skradł Twoje serce i dlaczego wybór padł właśnie na niego?

    Moje serce skradła cała kolekcja. Jest różnorodna i piękna. Nie mam tu swojego faworyta.

    – Jakie kobiety, Twoim zdaniem, najlepiej wyrażą siebie kolorami z kolekcji Flavours?

    Ta kolekcja jest dla osób odważnych, chętnych do poznawania świata, wesołych i aktywnych.

    – „Cokolwiek robisz – rób to ze smakiem” – jak Ty odbierasz te słowa?

    Dla mnie to kwintesencja treściwego życia, z którego czerpię satysfakcję, jestem dumna i każdego dnia chcę więcej. To po prostu życie z pasją i wartością.

    – Towarzyszyłaś nam podczas minionych targów kosmetycznych w Warszawie. Co było dla Ciebie największą niespodzianką podczas tej barwnej imprezy?

    To moje pierwsze targi kosmetyczne. Jestem niesamowicie zaskoczona popularnością tego wydarzenia. Nie sądziłam, że aż tyle osób interesuje się tym tematem!

    – A czym, według Ciebie, udało się nam zaskoczyć klientki? I jakie one według Ciebie są?!

    Współczesne klientki są bardzo wymagające, świadome i z pewnością nowoczesne. Lubią poszukiwania inspiracji, a zaskakuje je sam produkt – oczywiście pozytywnie!

Wysmakowane kolory kolekcji Flavours zainspirowały Kinga Paruzel do stworzenia bardzo kolorowych potraw! Przepisy znajdziecie na naszym blogu: http://blog.semilac.pl/smaczna-kolekcja-flavours/

 

0

Nikt jeszcze nie skomentował.

Co o tym myślisz?

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

wypełnij aby zweryfikować że jesteś człowiekiem :)